Känner sig kränkt av sin förvaltare

Borlängebon känner sig kränkt av sin förvaltare. Nu kräver han att kommunen utser en ny. Men överförmyndarnämnden har ännu inte agerat.
– Min förvaltare sa till mig att jag skriver som en treåring, sedan känner jag att personen pratar över huvudet på mig, säger personen.Förvaltaren blir bestört över uppgifterna.

– Det enda som jag kan ha sagt är att jag ser inte vad han skriver, så det är bäst om vi tar det på telefon, säger Förvaltaren.

Kommunens överförmyndare blir bekymrad över uppgifterna.

– Man får inte säga vad som helst, om det är så är det oacceptabelt och vi måste utreda vad som har hänt, säger Fredrik Holm, chefsjurist i Borlänge kommun.

Mannen är upprörd och kräver att han får en ny förvaltare så snart som möjligt. Dessutom har han kontaktat Tingsrätten för att se om det går att ompröva deras beslut.

– Jag har haft en förvaltare i sex år, nu skulle jag vilja leva som en fri person och slippa detta, det enda som kommunen säger är att de inväntar Tingsrättens beslut, säger mannen.

Han vill byta förvaltare så fort som möjligt.

– Det är en process som tar lite tid, innan han kan byta så måste vi hitta en ny, säger Fredrik Holm.

Borlängebon har ett problem som gör att han har fått en förvaltare.

– Jag och min fru har samma förvaltare, vi skulle vilja leva ett normalt liv nu, vi vill få vara fria som vanliga människor, säger borlängebon.

Han planerar att starta en process för att göra sig fri. Men fram tills den processen är avslutad så vill Borlängebon och hans hustru byta förvaltare.

– Tingsrätten har sagt att de ska behandla mitt ärende i augusti, jag vill inget hellre än att jag och min fru ska få vara vanliga människor, säger mannen.

Han är mycket upprörd över kommunens behandling.

– Det går inte att få tag på förvaltaren och jag känner inget förtroende, enligt reglerna ska man få byta då, säger mannen.

Förvaltaren blir upprörd över uppgifterna. Uppdraget hos Borlängebon och hans hustru är nytt.

– Jag har precis börjat där, dessa uppgifter förstår jag inte över huvud taget, det är väldigt konstigt, säger förvaltaren.

Borlängebon har nu fått tid hos överförmyndaren i augusti.

– De bad mig vänta till efter semestrarna men jag vill byta nu, det går inte att ha den förvaltaren som vi har, säger mannen.

Han tycker inte att kommunen tar problemet på allvar.

– De lyssnar inte på mig när jag vill träffas, vi kan inte ha det på detta sätt, säger mannen.

den artikel kommer från dalademokraten.-