Peace & Love onsdagsdygnet

Peace & Love onsdagsdygnet

Det var ganska mycket jobb under onsdagsdygnet för de poliser som bevakar festivalen. Det handlar om stölder, omhändertagande av berusade, narkotikabrott och två fall av misshandel. En försvunnen pojke som återfanns och dessutom brott mot langning till minderåriga och ett flertal personer som avvisades från festivalen.

Två män greps på torsdagsmorgonen efter att de försökt stjäla ett tält inne på festivalens så kallade lugna camping. Männen tog helt enkelt med sig tältet med innehåll och gick därifrån. Polisen kunde efter tips gripa tjuvarna som främst verkat rikta in sig på de alkoholhaltiga dryckerna som fanns i tältet. Männen är efter förhör frisläppta och misstänkta för stöld. Delar av det stulna godset återfanns sedan inne på campingen.

Två fall av misshandel hände under det gångna dygnet. En person är gripen och överlämnad till socialtjänsten.

Polisen tog också in 13 berusade personer och 22 festivalbesökare är misstänkta för narkotikabrott, eget bruk och innehav.

Ett flertal personer avvisades från festivalområdet. 3 av dem startade ovarsamt en eld inne på campingområdet vilket hade kunnat få allvarliga följder om elden spridit sig.

En 15-årig pojke från Falun som anmälts försvunnen under onsdagskvällen återfanns. Han hittades inne på festivalområdet på torsdagsmorgonen, 15-åringen var då berusad men oskadd och blev skjutsad hem till sin mamma i Falun.